Wie

Marieke Heerema
Artistiek leider en regisseur
[AHK Theaterdocent verkort 2019]
http://mariekeheerema.nl/
Marieke Heerema maakte in 2019 de locatie voorstelling GO FUCK YOURSELF. De voorstelling speelde zich af in de loods van de kunstbroedplaats De Nijverheid. De acteurs speelde door de ateliers van de gevestigde kunstenaars. Dit leverde verrassende beelden op. De beelden die zij maakt zijn afstotelijk, ergerlijk maar ook grappig en boeiend. Zij heeft een liefde voor het inzoomen op kleine details van alledaagse haperingen van de gewone mens.  In 2018 maakte zij de voorstelling; Group v.s. one voor in festival In De Diamantfabriek. Ook hier zetten zij misverstanden en gevoelens van personages in een scherpe stilering op het toneel. Dit ontpopte zich als een choreografie van kleine bewegingen. Het decor of locatie zal altijd leidend zijn in het werk wat zij maakt. De personages in de voorstellingen worstelen met het decor waar zij zich in bevinden. Dit zorgt voor een dynamisch geheel waar de spanning niet zal ontbreken. Haar stijl wordt ook wel dirty avant-garde genoemd.
Nelleke van Doorn
Schrijver
[BA Wijsbegeerte 2012 en BA Theater, Writing For Performance 2021 ]

Nelleke van Doorn is toneelschrijver en scenarist. Ze heeft een voorkeur voor onbenullige gebeurtenissen die betekenisvol worden. Hierbij gaat het niet om de vraag waarom iets betekenisvol is, maar om de constatering dat iets betekenisvol is.  Dit jaar schreef ze diverse theaterteksten die zijn vertoond in het HKU Akademietheater (Ronnie en Man I Really Like Vegas) en Theater Kikker (Ok Boomer, regie van Nicky Gosse). Momenteel schrijft ze mee aan een opera-voorstelling o.l.v. de Britse theatergroep Imitating the Dog die 23 juni in de Stadsschouwburg Utrecht speelt. Voor Theatertroep schreef ze in 2019 mee aan de voorstelling Vaudeville IV. Voor LiGHT-UP Collective werkte ze in 2018 mee aan een multimediale historische vertelling op het Janskerkhof in Utrecht.Iris Spanbroek
Productieleider en dramaturg
[BA theaterwetenschap en MA international dramaturgy, 2018]
Iris Spanbroek is als dramaturg gefocust op interdisciplinariteit en de raakvlakken tussen kunstdisciplines en kunststromingen. Dit onderzocht zij in haar afstudeerscripties over hoorspelen (2015) en interactief toeschouwerschap (2018). Binnen maakprocessen bewaakt Iris de rode draad en richt zich, als klankbord, op de wijze waarop artistieke concepten veranderen in maakprocessen.

Voor de voorstelling Kopfkino werken we samen met de decorontwerper Robert Groenewald, de acteurs Christopher van Duijn, Marieke Giebels, Emma Linssen, Linar Ogenia, Jurjen Zeelen en productie-assistent Reina Kuijt.