Logboek van een theatercollectief

Aflevering 2 – Nieuwe vormen, nieuwe toekomst

29 mei 2020 – Marieke, Iris en Nelleke spreken met Alinde Hoeksma over het Café Theater Festival, interventietheater, en de toekomst.

 

Aflevering 1 – Artistieke eigenheid

15 mei 2020 – Marieke, Iris en Nelleke gaan in gesprek met Jasper van Luijk over artistieke eigenheid in coronatijden.

 

Logboek van een theatercollectief

Logboek van een theatercollectief is een podcast van Marieke Heerema en Iris Spanbroek. Marieke is regisseur en artistiek leider, Iris is dramaturg en zakelijk leider, bij theatercollectief SUFFIX.

SUFFIX zat net in de voorbereidingen van haar debuutvoorstelling Kopfkino toen de coronacrisis losbarstte. De theaters gingen dicht en alles tot aan 1 september werd gecanceld.

Maar daar hield het niet op. Marieke en Iris merkten dat hun beeld van hoe de wereld was, elke dag moest worden bijgesteld. Wat betreft hun eigen voorstelling, wat betreft theater in het algemeen, wat betreft de manier waarop ze naar de samenleving kijken. De ene dag weten ze zeker dat ze geen voorstelling kunnen maken met anderhalve meter afstand; de volgende dag brainstormen ze over hoe ze dat wel kunnen doen.

Kopfkino gaat in september in première, maar hoe kun je vier maanden tijd inplannen als je niet weet hoe de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen gaan verlopen? Juist om deze reden leek het Marieke en Iris goed om een logboek bij te houden. Zodat we later precies kunnen terugluisteren hoe we op welk moment van de tijd over de situatie dachten.

In deze podcast bespreken Marieke en Iris de ontwikkelingen rondom hun komende voorstelling. Daarnaast gaan ze in gesprek met anderen in het kunst- en theaterveld. Hoe verhoudt iedereen zich tot de situatie – en hoe kunnen we elkaar helpen? En: hoe kijken we later terug op deze tijd?